BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

15 December 2009

Percy??


Mekasih kpd pmbaca yg stia mmbaca blog ak yg kurg nih..pd post kali ni ak nk prknlkan satu buku kpd sesape yg sdg bace blog ak nih (bertuah dpt blogger yg rjin cam ak..hahahaha)..buku ni mengishkn pgnmbaraan sorang budak brnama percy..sape yg lorm knl sape mamat nih meh ak prknlkan..name mamat ni persy a.k.a perseus jackson..beliau mrupkn ank kpd poseidon (kalu korang knlla) lam mitos greek tuh..camne ak leh tau kewujudan bku ni meh ak trgkn :

1) Mase ngh bosan2 dk kt bilik ak tubik ar jap cri mnde2 utk dibuat hiburan.
2) Ngah ak duk jnguk bilik ke bilik ak trnmpk ar satu buku yg brtajuk 'Percy jackson & the olympians : The Lightning Thief'.
3) Phtu ak tanye ar org2 yg ade lam bilik tu buku pew n 'org2' tu ckp buku nilah yg best skli prnh ado kt muke bumi ni (lebh krg camtu ar description 'org2' tu..haha)
4) Mmndgkan ak pn dlm mood yg x berape ceria ak pn bace ar bku tu utk mnceriakan diriku nih.
5) Slps hbis 1 bab mmbace..FOOOOHHH best giler citer.. Lorm prnh g ak jumpe buku citer hk ckup msam n manisnye..haha..phtu ak pn trus follow bace buku ni smpi bku yg ke-5 yakni 'Percy Jackson & the olympians : The Last Olympians'.

Haaaaa...lbh krg camtu ar plot cite camne ak blh addict ngn buku ni walaupun plot cite len cket tp lebih kurang camtu ar..so kpd sesape yg berminat nk bace pergi le ke kdi yg brhmpiran dgn anda n bli kalu brkmmpuan..haha..kt ats tu ak ltkkn gmbr semoga mudah korang nk cari..mngkin korang akn jumpe buku ni dlm versi kulit yg berlainan ttp kndungnya dijamin ttap sama..=)

Tekanan + Enjoy

Mcm2 ar nk buat kalu lps hbis periksa SPM nih..habis x ckup tgn nk wat..hahha..time2 gini ar ak mghbiskan mase ak utk slsikan tgs2 yg ak nk wat sblm pekse SPM tuh..almaklumlah mase nk pekse cbuk mmnjg nk studyla, nk wt tu, nk wt ni..skg nih mase free pnjg..so blhle ak mghbiskan mase ak dgn bermain game..haha..lame dh ak smpn prsaan nk men game nih wlaupun game ni ssh gile nk men ak nk hbiskan gk..mgkin korang2 sume dh men game nih tpi bgi gamers yg blum gi men ak rekomen utk beli game nih..kalu yg ade lmh2 jntung n pnykit2 yg sewktu dgnnye ak nasihatkan agr x men game nih sbb tkt nanti ade yg mati trkjut..haha

17 March 2009

X-treme eksperimen....

Assalamualaikum kpd sesape yg mmbaca blog ak yg kurang lagi menarik nih..kah x43..kali ni ak nk tnjk siket satu eksperimen yakni dilakukan olh org yg suke membazir...mesti korang sume dh tau psl eksperimen diet coke ngn mentos tuh...kt sini ak nk tnjk camne diorang buat eksperimen tuh jd cam domino (mcm2 arr omputih nih)...cam chain reaction arr kalu dlm bahasa kimia (sajew je tulis)..kui x52..tgk lah puas2 video kt bwh nih semoga mnjdi pedoman kpd yg hendak mencuba..(baik smpn je coke tu drp wat eksperimen nih, blh gk wt minum..hehe)

video

16 March 2009

Aku dan sekolah..

Hahahah x92..Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi krn dgn limpah kurnianya terdetik jgk kt hati ak utk mnupdate blog ak yg dh brbulan2 x update..hehe..cam buat folio lk..tp camne pn gitu r...x tau nk tulis pew utk blog ak ni tp ak nk tnjk sket sklh baru ak n roommate2 ku yg br ak knl (dh 1 thn lbh br nk prknl sklh..hish x ptt tul)..haha..



Haaaa...nilah asrama ak taun lps...skali ngan bdk2 form 5..blok ni dipggil dgn nama blok bahagia atau lbh dikenali sbg blok B (Brutal)..xde ah bknnye brutal ngt pown..kt blok ni ade 2 blk jew bdk2 f4 b18 n b17, f4 yg len sume dk kt blok A..mjr arr ade gk la geng2 sklh lame yg sebilik ngn ak xde la bsn ngt..haha....tpi taun nih sume bdk2 f5 dh kene pndh ke blok A..letih gler mase mula2 mri dh le kene angkut brg2 ke blok A..



Yg kt ats ni lk roommate ak tgh mmbuat sistem barter..haha..yg dikiri tu namanye Tuan Amirul Syafik ataupun lbh dikenali sbg seh n dikann tu org mmggilnya faris..x tau ak nk tulis pew psl diorang tp yg pastinya itu roommate ak..haha..sajew nk promote mane tau ade yg brkenn..



Yg ni plk xde kene mengene ngn skul ak..sajew nk ltk gmbr wt pnjg post..haha..kpd sume rkn2 lameku yg blm mengenalinya n yg br nk knl meh ak prknlkn..yg cm tgh tnjk jln ni namenye Nazmi a.k.a ****** (x dtls kt sini ats sbb2 tertentu...haha)...agk pnjg dh ak menulis nihh..ok ah smoga brjmpa di post akn dtg..tungguuuuuuuu...kui x76

01 December 2008

First time..

Hehe...nie la first time aku post something kt blog aku...ak pn xtau nk tulis ape...ak pn xtau knape tibe2 ak brminat nk buat blog (rmai kwn2 buat blog kt)...heheh...aku ikut je..mls dh nk tulis pnjg2...chow